Go to Top

Tribina „Implementacija Europske agende za obrazovanje odraslih 2017. – 2019.“

Tribina – promocija projekta „Implementacija Europske agende za obrazovanje odraslih 2017. – 2019.“ u Učilištu za cestovni promet – Ustanovi za obrazovanje odraslih, Zagreb, 21. rujna 2019. godine
U Učilištu za cestovni promet – Ustanovi za obrazovanje odraslih održana je javna tribina u svrhu promocije četvrtog ciklusa projekta „Implementacija Europske agende za obrazovanje odraslih 2017. – 2019.“ i predstavljanja provedenih aktivnosti.
Tribinu je predvodila dr. sc. Verica Batur, nacionalna koordinatorica i projektna menadžerica projekta „Implementacija Europske agende za obrazovanje odraslih 2017. – 2019.“ u svrhu promocije Kurikuluma za razvoj osnovnih digitalnih, matematičkih i čitalačkih vještina odraslih osoba razvijenog u četvrtom ciklusu navedenog projektaPDF Download
Kurikulum je namijenjen osobama čije su čitalačke, matematičke i digitalne vještine niske – ispod razine prema Programu za međunarodnu procjenu kompetencija odraslih (PIAAC). Razvojem novog Kurikuluma nastoji se povećati sudjelovanje u obrazovanju odraslih u Republici Hrvatskoj te tako u znatnoj mjeri ostvariti glavni cilj Europske agende za obrazovanje odraslih (EAAL): povećanje sudjelovanja u obrazovanju odraslih.
Na tribini su sudjelovali članovi Zajednice ustanova za obrazovanje odraslih (ZUOO) Republike Hrvatske. Zajednica okuplja 42 ustanove koje provode djelatnost obrazovanja odraslih: ustanove za obrazovanje odraslih, pučka učilišta, srednje škole te zainteresirane dionike s višegodišnjim iskustvom u obrazovanju odraslih.

Održavanjem javnih tribina, osim promocije projekta i Kurikuluma za razvoj osnovnih digitalnih, matematičkih i čitalačkih vještina odraslih osoba, nastoji se podići osviještenost javnosti o važnosti obrazovanja odraslih i cjeloživotnog učenja te predstaviti značajne europske i nacionalne dokumente vezane uz obrazovanje odraslih. Nakon održane prezentacije uslijedila je konstruktivna rasprava.