Go to Top

Projekt Implementacija EU Agende za obrazovanje

Projekt Implementacija EU Agende za obrazovanje odraslih 2017.-2019. – druga radionica

Druga radionica u sklopu projekta Implementacija EU Agende za obrazovanje odraslih 2017.-2019. održana je u hotelu LifeClass Terme, u Svetom Martinu na Muri, 17. i 18. svibnja 2018. godine.

Na dvodnevnoj radionici sudjelovali su moderatori, imenovana savjetnica iz Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja, imenovani profesori matematike, informatike i hrvatskog jezika te vanjski suradnik, voditelj istraživanja koje će biti provedeno u sklopu projekta, a odnosit će se na ispitivanje razine digitalnih kompetencija odraslih polaznika.

Radionica je održana pod vodstvom doc. dr. sc. Tihomira Žiljka.

Na početku radionice prisutni su upoznati s ciljevima, provedbom i dosadašnjim rezultatima implementacije Agende za obrazovanje odraslih te očekivanim ishodima radionice. Cilj radionice je bilo sudionike upoznati s novijim istraživanjima o jačanju temeljnih vještina kod odraslih, sažeti rezultate i iskustva sa studijskog posjeta Irskoj, povezati model andragoškog ciklusa s izradom kurikuluma i izraditi strukturu kurikuluma te upoznati sudionike s osnovnim obilježjima čitalačke pismenosti, načinima njihove provjere i očekivanim ishodima učenja.

Na radionici je predloženo da se sljedeći koordinacijski sastanak održi krajem svibnja ili početkom lipnja, a treća radionica predviđena je za početak rujna 2018. godine.